Kategorije
Nekategorizirano

Imamo pobjednike natječaja “Ljubi bližnjega svoga”

Članovi filmske i fotografske skupine našega doma osvojili su 1. mjesto na nagradnom natječaju “Ljubi bližnjega svoga” kojega je organizirao Hrvatski dom Vukovar.
Tako je Dorian Sušac fotografijom “Prijateljstvo” predstavio svoju viziju ljubavi, a za sebe kaže:
“Oduvijek se bavim fotografijom. Ovo mi je prvo iskustvo s natjecanjem i mogu zaista reći da sam uživao.
Moj rad zove se ‘Prijateljstvo’ i govori kako se i najteže prepreke svladavaju uz prijatelje.
Trenutno sam u Domu učenika Vukovar i upravo to iskustvo pomoglo mi je da shvatim koliko prijateljstvo može biti jako.
Nisam ni znao da je netko spreman u svakom trenutku doći i pomoći bez da postavlja pitanja, a ja sam se oslobodio bez straha tražiti pomoć.
U pružanju i davanju te pomoći osjećam sreću i ljubav.”
 Nagrađeni film izradila je Filmska skupina Doma učenika Vukovar InpuT . Članovi skupine su Luka Basran-Haban, Dorian Sušac, Ivan Paulić i Ivana Marić, a mentorica prof. Jelena Lovković.
Naš film je rezultat suživota učenika smještenih u Domu učenika Vukovar i želje da pokažemo kako i male stvari mogu učiniti život ljepšim. Film ne bi mogao biti realiziran da nije bilo vrijednih ruku Luke Basran-Habana i njegovih sposobnosti da svojom montažom oživi film.
Učenici su se rado odazvali i uključili kao glumci pružiti podršku filmskoj skupini. Svoje viđenje ljubavi odlučili su podijeliti s drugima pred kamerom.
U filmu su sudjelovali: Kruno Čavlović, Silvija Čapelja, Valentina Tot, Matea Ćurić, Rebecca Kojić, Ana Mihalj, Vladimira Matuš, Danijela Župarić, Andrea Bođanac, Ena Fa Prosenik, Karolina Slanček, Anamarija Ljikar, Dora Bičanić i Helena Fajdetić.