Kategorije
Nekategorizirano

Regionalna domijada 2022.

U petak, 29.4.2022., sudjelovali smo na 45. regionalnoj domijadi održanoj u Pakracu. Između osam domova, naši učenici su se natjecali u sportskim i kulturnim kategorijama te postigli zavidne rezultate. Možemo se pohvaliti s čak četiri prva mjesta, dva druga i jednim trećim mjestom.

Pod vodstvom prof. Marijane Vidović, naše učenice, Danijela, Andrea i Rebecca, osvojile su prvo mjesto u ženskom stolnom tenisu.

Filmska skupina InpuT, koju čine Luka B.H., Dorian, Ivana, Ivan i Kruno, osvojila je prvo mjesto svojim filmskim uratkom pod nazivom Krug, a Rebecca svojom instalacijom Iznenadi me. Obje kategorije vodi prof. Jelena Lovković.

Luka A.  je industrijskim dizajnom Drvo 3 – Stalak za bocu, također osvojio prvo mjesto, a pod vodstvom prof. Ane Maslov.

Dorina fotografija Vremenski putnik osvojila je treće, a Dorianova fotografija Đeram, drugo mjesto. Danijela je u kategoriji recitacije osvojila drugo mjesto. Sve navedene kategorije vodi prof. Jelena Lovković.

Što o Domijadi misle sudionici, rekla nam je Rebecca:

Domijada. Mislila sam da se tako okupiš u jednom gradu, odigraš za što si se prijavio, pobijediš – ili ne, jedeš i odeš. Nasreću, prevarila sam se. Nisam očekivala da ću se brzo sprijateljiti s nekim osobama niti da ću vidjeti toliko talentiranih ručica. Fotografije, modeli, skulpture, instalacije,… mnogo potencijala, mnogo uloženog truda. Nikada ne bih rekla da bi to bilo toliko zanimljivo. Dobro, i sport je bio zanimljiv, ali ne toliko koliko kulturni dio. Recitacije, plesovi, pjevači, sve je bilo savršeno. Atmosfera je bila odlična, puna iznenađenja. A tek večera. Svidjelo mi se ono kolo koje smo plesali i ona grla koja su pjevala pjesme. Zaboravilo se na umor, zaboravilo se na vrijeme, najbitnije je bilo da smo svi zajedno, u tom trenutku… 🙂